Ez történt ma!

Nézzük mi történt december 5-én Hódmezővásárhelyen és a nagyvilágban.

Az ,,adó-stop” és a kormányzati elvonások miatt a következő években tervezett fejlesztések közül több is veszélybe került – derül ki Márki-Zay Péter közléséből. A polgármester arra a Cseri Tamás és Benkő Zsolt által aláírt fideszes szórólapra reagált, ami arról szól, hogy a magyar kormány megvédi a lakosságot és a vállalkozásokat.

Véleménycikk Lázár Jánosnak az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok kiszorítása kapcsán tett nyilatkozata kapcsán. 1. rész.Osztrák alma a CBA-ban, magyar alma a Lidl-ben: megdöbbentő élmény volt egy tavalyi napon ezzel a helyzettel szembesülnie a szerzőnek. Ez csak egy példa, de ilyen paradoxonok előfordulnak a magyarországi boltok kínálatában. Ugyanakkor hűen visszajelez arról, mitől tud adott esetben nagyobb piacot magának tudni a többnyire német tulajdonú kiskereskedelmi szféra: sokszor ügyesebben képesek formálni és jobban ismerik a magyar fogyasztók igényeit, mint a hazai láncok. Mintha ők már felismerték volna azt, hogy…Az egész cikket itt olvashatja.

Zene, fények, társaság, mozgás – ezek jellemezték a személyi edzők munkásságát a koronavírus korlátozások bevezetése előtt. A rendelet óta üresek az edzőtermek, a hobbisportolók nem látogathatják ezeket. Még rosszabb helyzetben vannak a személyi edzők, akik minden lehetőséget igyekeznek megragadni ahhoz, hogy ne essenek el bevételi forrásaiktól. Ilyen eszköz például az online edzés, amivel az sportszerek kölcsönadásával lehetőségük nyílik folytatni a tréningeket.

A Szegedi Törvényszék visszautasítja, hogy Márki-Zay tárgyalása koncepciós eljárás lett volna. Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor nem érti, miért nem kapott lehetőséget további bizonyításra, érvelésre, tanúk meghallgatására és bizonyítékok benyújtására.

Befejezte próbajáratait a vásárhelyi vonalon a szegedi közlekedési társaság karbantartó járműve. A kis dízel-villamos 3 napon keresztül közlekedett a tram-train vonalán. Megjelenését nagy érdeklődés kísérte, számtalan fotó és videó készült róla.

ez történt ma