Ez is kiderült: Márki-Zay nem záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat

Helyreigazítást közölt a Ripost a ,,Márki-Zay nekiesne a vidéki szülészeteknek, sürgősségi ellátásoknak” című írásuk miatt, kiderült, hogy valótlanságot állítottak.

A helyreigazítás szövege a következő: ,,A 2022. január 12. napján megjelent »Márki-Zay nekiesne a vidéki szülészeteknek, sürgősségi ellátásoknak« című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Márki-Zay Péter tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat, továbbá valótlanul állítottuk, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje számos vidéki településen építené le az egészségügyi ellátórendszer különböző elemeit.”

Az áprilisi, nem jogerős ítélet szerint elmarasztalták a Ripost-ot, HírTV-t, valamint márciusban a közmédia Híradóját és a 888.hu-t is. Minden esetben olyan állításokat tartalmazó közléseket adtak Márki-Zay szájába, amelyeket ő a lakossági fórumon valójában nem mondott.

Úgy tűnik, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjének és a vásárhelyi-makói körzet képviselőjelöltjének Ripost elleni pere jogerőre emelkedett, ennek eredménye a helyreigazítás, igaz a választási eredményen már mit sem változtat.

„A kampányban a sok közül az egyik hazugsága az volt a Fidesznek és propagandamédiájának, hogy kórházakat, szülészeteket, sürgősségi osztályokat zárnék be és leépíteném az egészségügyi rendszert. Ekkor 1 millió forintot ajánlottam fel annak, aki bizonyítja, hogy hol és mikor mondtam én ilyet. Most a Ripostot kötelezték helyreigazításra, mert valótlanul állították a fentieket” – reagált Márki-Zay Péter.

egészségügyjogerősMárki-Zay Pétersajtó-helyreigazítás