Ez egy ilyen nap: felsővezeték-szakadás is nehezíti a tram-train közlekedését

A Hódmezővásárhelyről Szeged felé 11:31-kor és a Szegedről Hódmezővásárhelyre 12:38-kor induló járatok helyett a teljes útvonalon pótlóbusszal kell utazni – adta hírül a Mávinform nem sokkal 11 óra után.

Azt írják, a szegedi városi közlekedésben baleset és felsővezeték-szakadás miatt nem közlekednek a vasútvillamosok. Az utasokat a társaság pótlóbuszokkal szállítja. Ez kihatással van a Hódmezővásárhely–Szeged Rókus közötti vasútvillamosok közlekedésére is: a Hódmezővásárhelyről Szeged felé 11:31-kor és a Szegedről Hódmezővásárhelyre 12:38-kor induló járatok helyett a teljes útvonalon pótlóbusszal kell utazni. Rókusnál másik autóbuszra kell átszállniuk az utasoknak.

Frissítés: A baleset és a felsővezeték-szakadás miatt a Rókus állomásról Hódmezővásárhelyre 14:20-kor és a Hódmezővásárhelyről Szegedre 15:08-kor induló (33052-es, 33053-as számú) vasútvillamos nem közlekedik. Az óránként közlekedő tram-train járatokat vehetik igénybe az utasok. A szegedi városi szakaszon a felsővezeték helyreállításáig -várhatóan 18 óráig – továbbra is pótlóbuszok járnak.
Hódmezővásárhely és Rókus vasútállomás között mindkét irányban közlekedhetnek a vasútvillamosok. A Rókus állomástól 12:57-kor induló tram-train már közlekedik Hódmezővásárhely vasútállomásig, nem kell pótlóbusszal utazni a Szegeden kívüli szakaszon.
A szegedi városi szakaszon a felsővezeték helyreállításáig -várhatóan 18 óráig – közlekednek pótlóbuszok. Késő estig hosszabb menetidőkre lehet számítani.

SzegedTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között