Ez a hónap is nehézséget okoz a vásárhelyi állatvédőknek

A márciusi hónap átvészeléséhez kér támogatást az állatbarátoktól a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Balogh Ernő elnök elmondta, már megszokhattuk, hogy minden hónapot támogatással tud kihúzni a szervezet, e nélkül már régen nem működnének. Ebben a hónapban körülbelül 150 ezer forintot kell összegyűjteniük annak érdekében, hogy számláikat rendezhessék, a betegek védenceik számára gyógyszereket vásárolhassanak. Ez az összeg így is alul van becsülve, a tagok, önkéntesek is sok támogatást hozzátesznek az önkéntes munkájuk mellett.

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy bár sokan támadják a szervezetet amiatt, hogy minden hónapban segítségért kiált, de másképp nem tudják fenntartani az Állatvédelmi- és Szabadidős Központot, a menhelyüket. Jelenleg huszonhét védencük van, ezek közül több beteg, műtött. Alkalmazottjuk nincs, mindent a maroknyi csapat old meg a szabadidejében.

Balogh Ernő úgy véli, munkájukat addig tudják végezni, ameddig az állatbarátok nem engedik el a szervezet kezét, hiszen, ha nem fog támogatás érkezni, a legrosszabb következik be, meg kell szüntetni a tevékenységet.

Aki támogatni szeretné a szervezet védenceit az a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra utalhatja el a támogatását. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.

Az egyesület örökbe fogadók jelentkezését is várja, nemcsak Hódmezővásárhelyről, hanem az egész országból.

Balogh ErnőHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületetámogatás