Évről évre Vásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város

Folyamatosan fenn tudjuk tartani, hogy Hódmezővásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város. Egyrészt a rendőrségi statisztikákból derül ki, valamint a város is sokat tett érte – fogalmazott szerdai bejelentkezésében Márki-Zay Péter.

A polgármester azzal kezdte: akik most azt kifogásolják, hogy az önkormányzat mennyi pénzt költ tájékoztatásra, azok soha nem firtatják azt, hogy az állam mennyit fordít ezekre. A város egyébként most kedvező tarifával kapott négy óriásplakátot Vásárhelyen és hat ún. citylight felületet.

Ezeken számolnak be az elmúlt évek legnagyszerűbb eredményeiről, az egyik ilyen, hogy Vásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város. Márki-Zay ismertette: nagy felbontású kamerákra cserélték a városi kamerarendszer jelentős részét és ezt a programot folytatni fogják.

Továbbá ezen a héten üzemeltek be két új okoszebrát, így összesen már nyolc ilyen segíti a biztonságos közlekedést. A közvilágítást is fejlesztik, egy közbeszerzés már lezajlott és kettő újabb van folyamatban, melynek tárgya új lámpatestek beszerzése, összesen 1.400 darabot cserélnek majd ki. Ezeken kívül napelemes, akkumulátoros lámpákat telepítenek pl. a BFMK mögé, illetve néhány helyre, ahová a lakosok kérték.

A polgármester végül megköszönte a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkáját.

HódmezővásárhelyközbiztonságközvilágításMárki-Zay Pétermegyei jogú városokokos zebra