Év végéig megépül a BMX pálya

Újabb pályázati siker lendítheti előre az Alföldi Kerekesek Egyesületének fejlesztési terveit. 

Tavaly ősszel már uniós forrásból nyertek 15 millió forintot a tervezett BMX pálya felépítésére, de a beruházás helyszíne sokáig kérdéses volt, mert az önkormányzat által felajánlott terület hasznosítása további költségeket igényel a megoldatlan vízelvezetés és a szükséges feltöltés miatt. A Halesz sori ingatlan ugyanis az azt körülvevő területekhez viszonyítva átlagosan fél méterrel mélyebben fekszik, és így az év nagy részében víz alatt van. A feltöltéshez igen sok lakossági felajánlás érkezett, amivel azonban nem tud élni az egyesület, mivel a beavatkozás hulladékgazdálkodási engedélyköteles, így csak minősített föld elhelyezését hagyják jóvá olyan cég részéről, amely rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal.

Friss hír viszont, hogy az Aktív Magyarország Program felhívásán eredményesen szerepelt az egyesület, amely közel 15 millió forint támogatást nyert egy, a nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény kialakítására. A pálya 390 méter hosszú és 50 méter széles lesz. Felépítése szerint a nyomvonalon 80-100 méter hosszúságú egyenes vonalak és 2,5 méter magasságú aszfaltos mandinerek váltják egymást. 

– E támogatás lehetővé teszi a rendkívül kedvezőtlen adottságokkal rendelkező, önkormányzat által biztosított területen a BMX pálya megépítését, amelyhez a további támogatók és források felkutatása részünkről folyamatban van – nyilatkozta lapunknak Hegedűs János. Az egyesület elnöke hozzátette, a szükséges engedélyek és nyilatkozatok beszerzése megtörtént, így a tényleges munkálatok kezdete március végétől várható. A létesítmény 2022 végére elkészül, otthont adva az olimpiai sportág vásárhelyi hódolóinak.

Alföldi Kerekesek EgyesületeBMX-CrossPályázat