Európai döntős lett a vásárhelyi Klímanócskák hulladékcsökkentési programja

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét június 6-i, a franciaországi Marseille-ben rendezendő döntőjében Magyarországot Bozókiné Szabó Ildikó, a vásárhelyi Klímanócskák klímatudatosságra nevelő és népszerűsítő programjának szakmai vezetője, mesterpedagógus képviseli.

Első helyezést ért el az Európai Hulladékcsökkentési Héten nemrégiben a vásárhelyi Szabadság téri kisdedóvó Klímanócskákról elhíresült oviprogramja, melyet nemrégiben már környezetvédelmi Oscar-díjra is jelöltek, s korábban is számos elismerést kapott.

– A magyar minisztérium úgy gondolta, hogy a januárban első helyezést elért program alkalmas ara, hogy képviselje Magyarországot az európai döntőben. Az Európai Hulladékcsökkentési Héten egyébként 16 ezer projekt vett részt, nagyon nagy örömünkre immár ötödik alkalommal választották Európa három legjobb programja közé a vásárhelyi Klímanócska programot – mondta Bozókiné Szabó Ildikó, aki arra is félkérést kapott, hogy az európai döntőben is bemutassa a klímatudatosságra nevelő és népszerűsítő programot, mely 2016 óta tartozik az európai élmezőnybe. Ez azért is különleges, mert évente más-más a zsűri összetétele, ennek ellenére a vásárhelyi óvodások teljesítményét mindig a legmagasabbra értékelik.

Bozókiné Szabó Ildikó azt mondta, minden évben megdobogtatja szívét, ha a program bármilyen újabb eredményt elér, de a legjobban az, ha a gyerekek és szülei szeretik azt.

Bozókiné Szabó IldikóFranciaországHódmezővásárhelyklímanócskaKlímanócskákSzabadság téri óvodavásárhelyi hírek