Ételművészeti versenyen jeleskedtek a Corvin diákjai

Ismét remekeltek a vásárhelyi Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola cukrász és kereskedelmi értékesítő tanulói a Kisújszálláson tizenegyedik alkalommal megrendezett Illéssy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyen.

A rangos szakmai eseményen 42 iskola 221 tanulója és 100 felkészítő tanára vett részt. A vásárhelyi Corvin kiemelten fontosnak tartja, hogy tanulói országos szakmai megmérettetéseken is gyarapítsák tudásukat, így évről évre indulnak a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola által szervezett viadalon is. December 2-án a tizedik évfolyamos Recski Tifani Kamilla, kereskedelmi értékesítő tanuló csapattársával, Patkós Rebeka Kingával aranyérmet szereztek. Míg az előző évben Kamilla az akkori végzősökkel indulva ezüstérmet kapott. Látszik, hogy az akkor szerzett tudás és tapasztalat vezetett ehhez a mostani sikerhez, valamint Lengyel Tünde oktató felkészítő munkája.

A versenyen résztveveő vásárhelyi diákok és felkészítőik

A lányoknak a díszcsomagolás témakörében egy időre elkészítendő összetett feladatot kellett megoldaniuk: először négy különböző tárgyat kaptak, amelynek során olyan kihívásokkal szembesültek, mint a söröskorsó, vagy egy ovális doboz esztétikus köntösbe öltöztetése. A második részben ajándékkosarat kellett készíteniük – számolt be Lengyel Tünde kereskedelmi értékesítő oktató.

A cukrász tanulókat Bereczkiné Palócz Gyöngyi oktató készítette fel. Csapatversenyben pozsonyi kiflivel, narancs tarttal, gesztenye desszerttel és karamell díszmunkával Nagy Mirtill Virág és Valkai Laura végzős cukrász tanulók ezüstérmesek lettek. Egyéni kategóriában – tortadíszítés marcipánnal – Dancsó Bernadett Erika ezüstérmet, Koncz Kitti pedig tortadíszítés karamellel feladatáért ezüstérmet és különdíjat kapott.

Corvin Mátyás TechnikumgasztrokupaHódmezővásárhelyVásárhely