Észrevette? Négy napja már nem húszpercenként jár csúcsidőben a tram-train

Az augusztus 6. és 27. közti járatritkítás a Szegedi Közlekedési Társaság által végzett vágánycserével indokolta a MÁV.

Augusztus 6-a óta a Vásárhelyi Nagyállomástól csak a szegedi Anna kútig közlekedik a vasútvillamos, Az Anna kúttól Szeged-Nagyállomásig között oda-vissza vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az utóbbi a Galamb utcától indul, s oda is érkezik meg.

Mindennek az az oka, hogy cserélik a síneket a Galamb utca Boldogasszony sugárúti és Indóház téri kereszteződésében, a Széchenyi tér Törvényszéki palota felőli részén is.

Bár több helyen is megjelent, hogy a kanyarban lévő sínek cseréjére a villamosoknál jóval nehezebb vasútvillamosok koptatóereje miatt is van szükség, de azt az Építési és Közlekedési Minisztérium cáfolta abban a válaszában, melyet Vadai Ágnes parlamenti képviselő válaszára adott.

A MÁV közleményében azt írta: Az Anna-kúti ideiglenes villamos végállomás forgalmi rendje miatt a korlátozás ideje alatt a vasútvillamosok csúcsidőben a megszokottnál ritkábban, csak 30 percenként indulnak, és forgalomtechnikai okok miatt a Hódmezővásárhely felől érkező járatok Rókus vasútállomásnál pár percet várakoznak. Igaz a csak ritkábban vasútvillamosra szállók a járatritkítás tényével csak a megállókban szembesülnek.

Szegedtram-trainvágánycsereVásárhely