Eszéken és Nagyváradon tartott előadást az SZTE MGK oktatója

Erasmus+ oktatói mobilitáson vett részt az eszéki Josip Srossmajer Egyetem Agrobiotechnológiai Karán és a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karán Dr. habil. Horváth József, egyetemi docens az SZTE MGK Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézetének oktatója – számolt be róla az intézmény honlapja.

Eszéken mintegy 50 fő hallgatónak tartott előadásokat a vidékfejlesztés, illetve a falusi- és agroturizmus fejlesztési lehetőségeiről. Megbeszéléseket folytatott Dr. Tihana Sudaric professzorral, a Biogazdasági és Vidékfejlesztési Intézet intézetvezető-helyettesével, Dr. Daniel Hamannal, az Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatójával, valamint Gorana Rasic nemzetközi koordinátorral, akik kifejezetten nyitottak a jövőbeni együttműködésekre.

Nagyváradon előadásokat tartott agrárökonómiai témakörökben, mintegy 60 fő mezőgazdasági szakos hallgatónak. A tanulmányút során Dr. Christina Maerescu dékánnal, Dr. Ioana Maria Borza tanszékvezetővel (Mezőgazdasági és Kertészeti Tanszék) és Anamaria Supurannal, a nemzetközi kapcsolatok koordinátorával egyeztetett.

Horváth József részt vett továbbá egy workshopon a Mezőgazdasági és Kertészeti Tanszéken, ahol megismerte az oktatók szakterületeit és a jövőbeni együttműködési lehetőségekről beszélgettek.

előadásErasmus+MGKnagyváradSzegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar