Értékes szakmai programon jártak az Eötvös diákjai

Kozmetikusoknak szóló szakmai programot szervezett és bonyolított le a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi Iparkamara Szegeden, amelyen részt vettek a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum 11. évfolyam Szépészet ágazatán tanuló diákok és oktatók, számolt be az eseményről szerkesztőségünknek a Technikum.

Az előadások sorát Siklósi Júlia kezdte, mely előadásban a főszerepet a sminktetoválás kapta. Ebből adódóan az első részben főleg a tanulók lettek megszólítva, különösképpen koncentrálva az előttük álló álláslehetőségekre, mint potenciális sminktetoválók. Volt szó pigmentekről, összetételről, anatómiai sajátosságokról.

A második részt Dr. Vas Krisztina bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos tartotta. Ő a különféle tetoválások esetleges mellékhatásairól, allergiás reakciókról beszélt.

Felhívta olyan, mostanság különleges és egyre elterjedtebb eljárások veszélyességére a figyelmet, amiről minden tanulónak hallania kellett. Ilyenek pl.: az ajaktöltések, a plaza pen kezelések. Külön kiemelte, hogy ezek az eljárások kozmetikusok számára jogilag börtönbüntetéssel járnak.

A harmadik rész a gyakorlott tetoválóknak szólt, ott az eltávolítás-korrekcióra helyezték a hangsúlyt.

Az iskola vezetése, az oktatók kiemelten hangsúlyozták annak jelentőségét, hogy a tanulóknak ez a nap jelentős lehetett a szakmai fejlődésük tekintetében.

Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és IparkamaraEötvös József TechnikumHódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumszépészet