Erre fokozottan figyeljünk: gyerekek rekedtek a forró autóban

Az esetek Budapesten és Székesfehérváron történtek, de nem lehet eléggé felhívni országosan is a figyelmet: Mindig figyeljünk oda ha gyerekekkel vagyunk, mert életek múlhatnak rajta. Figyelemfelhívó lapszemle. A borítókép csupán illusztráció.

Az RTL Klub írta meg, hogy kis híján hőgutát kapott az a két kisgyerek, akik 35 percig voltak bezárva egy autóba Budapesten. Járókelők vették észre az 1 és 3 éves kisfiúkat, ők hívtak hozzájuk segítséget, amikor az édesanyjuk előkerült, már kint voltak a rendőrök és a mentők

Hasonló eset történt nemrég egy székesfehérvári parkolóban, ahol a központi zár miatt ragadt a kocsiban egy 1 éves kislány a hőségben, őt is sikerült a rendőröknek kiszabadítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvívője elmondta, egy autóban pillanatok alatt emelkedhet akár 70 fokosra is a hőmérséklet. Ilyenkor egyből segítséget kell hívni, tartózkodjunk attól hogy mi törjük be az ablakot, mert ez újabb sérüléseket okozhat. A Katasztrófavédelem embereinek rendelkezésükre áll speciális, ablaktörő kalapács.

Az RTL Klub anyagát itt tekinthetik meg.

autózárhőségkánikula