Erős volt a mezőny a III. Lepénymustrán

A zsűri Kecskeméti Ilona sós lepényét, az ICS Fürjészet édes lepényét, és ugyancsak az ICS Fürjészet levendulás lepényét ítélte a legjobbnak szombaton. Az érdeklődők sem maradtak kóstoló nélkül.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

A zsűrinek tegnap sem volt könnyebb dolga, mint az előző években, sőt, a mezőny nagyon erős volt és az óriási felhozatal sem könnyítette meg a dolgukat. A gyakorlott ítészek – Csáki Zsolt, Bihacsy László, Benkő B. László, Kis János, Ormándy Zoltán – hosszú tanakodás után Kecskeméti Ilona sós lepényét, az ICS Fürjészet édes lepényét, és ugyancsak az ICS Fürjészet levendulás lepényét ítélték a legjobbnak. Szorosan mögöttük Berecz Jánosné, Nagy Margit Gitta, Janicsek Ferencné, Varga Márta, Kosztolányi Ferencné és Klenovszki Judit alkotásai sorakoztak, de Kovács Ági csilis, spenótos, fahéjas lepénye is sokak tetszését elnyerte.

A résztvevők sem maradtak kóstoló nélkül, mert a Fapuma Büfé jóvoltából édes és sós lepényt is kóstolhattak. Közben pedig a legkisebbek bűvölték táncukkal a nézőket, majd a Grimm-Busz Színház szórakoztatta őket, végül pedig a Kender Zenekar és a Kankalin vitte táncba a közönséget, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

A kilátogatók Bányai Béla festőművész kiállítását is megcsodálhatták, valamint az Árkádos piac portékái közül is vásárolhattak. A rendezvény házigazdája Lőkösné Nagy Sarolta önkormányzati képviselő volt.

(A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

gasztronómiaHódmezővásárhelytájház