Erőnléti edzője szerint Milák egy jó fej nyitott srác – kiemelte hódmezővásárhelyi felkészülését

Végre kinyílt, boldog, szerzett két érmet. Ha megnézed a legutóbbi képeket, látszik, hogy egy jó fej nyitott srác, csak bizonyos helyzetekben zárkózott. Ezt a Klubrádiónak nyilatkozta Zala György, olimpiai bronzérmes kenus, aki jelenleg Milák Kristóf erőnléti edzője. Szerinte Milák a ugyanígy folytatja, ugyanígy készül, ugyanígy csendben készül, akkor hasonló eredményekre lesz képes.

Kiemelte, hogy nem Texasban vagy Ausztráliában készült az olimpiára, hanem Budapesten, de megjegyezte, hogy idén négy edzőtáborban is voltak, közöttük Hódmezővásárhelyen. Az edzéseket együtt csinálták, nyilatkozta, de ha más dolga volt Zalának, akkor is megküldte az edzéstervet az akkor még ,,csak” egyszeres olimpiai bajnoknak.

Elmondta azt is Zala, hogy az olimpián Miláknak négyfős csapata volt: rajta kívül Kovácshegyi Ferenc segédedző, Virth Balázs edző, aki az olimpia után lemondott ezen tisztéről és Szász Imola gyógytornász. Az olimpiai siker tehát csapatmunka volt.

Azt is elárulta a Klubrádiónak, hogy Kristóf dolgozta ki a versenyek taktikáját. Balázsnak volt egy észrevétele a középfutam után, és Kristóf kidolgozott egy másikat a 100-asra. Elég profi volt, be is jött.

Fontos, hogy Milák nem osztotta meg a Facebookon Hosszú Katinkának, a Magyar Úszó Szövetség felelősségét feszegető bejegyzését, és fontosnak tartotta leszögezni, hogy vannak emberek, akik nem jól reagálták le a Kristóf körüli ügyeket. Sós Csaba elnök is lenyilatkozta, hogy ilyet még nem látott, de azt is elmondta, hogy nagyon örült neki. Ugyanakkor összességében az úszószövetség mindent megadott Kristófnak. Hogy benne ennek ellenére maradt-e valami hiányérzet, azt nem tudja.

edzésMilák KristófolimpiaPárizs 2024úszásZala György