Erőemelő bajnokok látogattak a Cseresnyésbe

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium diákjai közül nagyon sokan vesznek részt a kollégium sportfoglalkozásain. Ezek egyik lehetősége a kondi szakkör, a téli erősítés legjobb színtere. A konditeremben való erősítés a sokoldalú mozgás anyagával biztosítja és fejleszti az alapsportágak általános és speciális fizikai képességeit, valamint jelentősen hozzájárul az akarati tulajdonságaik fejlesztéséhez is.

Hagyományosan január végén szokták megrendezni a kollégiumi fekvenyomó és súlyfelhúzó versenyüket. A rendezvényhez kapcsolódva ezen a héten kedden vendégeik voltak Katona Márta és Otlokán Mihály, vásárhelyi erőemelő sportolók. A velük folytatott kötetlen beszélgetés célja az volt, hogy hatással legyen diákjaink mindennapi életvitelére – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Kiss Pál nevelőnatár.

A beszélgetések alkalmával megismerkedhettek Katona Márta erőemelő sportpályafutásával, az edzések és versenyek hatásaival, versenyeredményeivel, a sikerhez vezető úthoz szükséges mentalitással, edzésmódszerekkel, étkezéssel, a mindennapi életritmusával. Edzője, Otlokán Mihály méltatta Márti fegyelmezett aktív hozzáállását, példamutató edzésmunkáját. Tanácsokat adott a kezdő sportolóknak, valamint beszélt az erőemelés, mint versenysport Vásárhelyen betöltött szerepéről.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

A beszélgetés diákjaik felé küldött üzenete: a rendszeres és céltudatos munka meghozza az eredményt (ez a tanulásra is igaz), bármikor el lehet kezdeni az életünk megváltoztatását. Nyugodtan kérhetünk segítséget a kezdetekkor, hiszen a sport fontos az életminőségünk jobbá tételében, nem mindegy, hogy mennyit pihenünk és mit eszünk, a sikerért érdemes feláldozni a szabadidőnket.

A rendezvény nagy érdeklődést váltott ki a tanulók körében, a vendégekre folyamatosan záporoztak a kérdések. A meghívott két sportembert méltán állíthatjuk diákjaink példaképének a vásárhelyi sportéletben végzett munkájukért – fogalmazott Kiss Pál.

Cseresnyés KollégiumHódmezővásárhelyKiss PálOtlokán Mihálysport