Éremgazdag hétvégén van túl a Csomorkány SE

A hétvégén folytatódott a Fülöp Mihály-versenysorozat. Az év első megmérettetésén bravúrosan szerepeltek a Csomorkány SE vívói.

Az első, pénteki versenynapról itt írtunk, szombaton az újonc korosztály szereplői álltak pástra. Molnár Csongor szenzációs vívással megszerezte a hétvége első Csomorkányos dobogós helyezését, hiszen kivívta magának a dobogó harmadik fokát. Csongort követték klubtársai a legjobb 16 között, 13-ként Pányi Balázs László, 14-ként Hars Zétény. Sajnos nem jutott be a legjobb 16 közé Katona Hunor, Varga Vilmos és Somodi Bende, akik így a 19., 24. és 37. helyeken zárták versenyüket.

A lányok között a legjobb eredményt ezen a napon is Spissák Dalma hozta, aki koncentrált vívással a 10. helyen végzett. Picivel maradt le a legjobb 16-ról Timár Bori a 21. helyen. Rajta kívül Farkas Dorottyának is sikerült bejutni a 32-be, megszerezve a 29. pozíciót. Kicsin múlott a 32-be jutás Urbán Norinának (35.) és Pányi Luca Babettnek (37.).

Vasárnap a legidősebbek, a serdülő korosztály képviselői szerepeltek. A fiúk között a legjobb helyen Zsögön Zétény (24.) végzett, őt követték szorosan Molnár Csongor (26.), Pányi Balázs László (27.), Varga Vilmos (31.) és Katona Hunor (32.). Somodi Bendének (34.) ezúttal nem jött össze a 32-be jutás.

Délután a hölgyek között viszont újabb érmest ünnepelhettünk Timár Zsófi jóvoltából: erős csoportkörök után 8-ként fejezte be versenyét. Petrik Panna csak egy hajszálnyival maradt le a 8-as döntőről, végül 9. lett. Ugyancsak bejutott a legjobb 16 közé Konyhás Cintia, aki 13. helyen végzett. Sajnos ezúttal nem jött össze a legjobb 16 Spissák Dalmának (21.), Mihály Viktóriának (22.), Timár Borinak (24.) és Farkas Dorottyának (28.) – adta hírül a csapat oldala.

Edzők: Magyary Ágnes, Donka Gábor, Papp Medárd.

Csomorkány SEHódmezővásárhelyspissák dalmautánpótlásvívás