Érdekkörök és politikai mozgások az MMM körül

Márki-Zay Péter a mai Időben c. műsorban a különböző sajtófelületeken megjelent Mindenki Magyarországa Mozgalom és volt szereplői körüli híreket segített értelmezni.

Egy Jobbikhoz köthető portál hozta csak le eddig a hírt, hogy az MMM korábbi operatív igazgatója, Barta László beperelte a mozgalmat a tavaly nyári tisztújítása miatt.

Márki-Zay állítása alapján Kész Zoltán, Lukácsi Katalin és Barta László vannak főszereplőként ebben a körben. A sajtóhírek alapján azt is tudjuk, hogy a Civitas Intézeten keresztül a Jobbik stratégiáját is ez a kör írja jópénzért. „Érthető, hogy mindenáron akadályozni akarják egy újabb jobboldali párt megalakulását és fejlődését, akár a Mindenki Magyarországa Mozgalom fejlődését” – fejtette ki a mozgalom elnöke. „Már a tavaly nyári tisztújításunkat is akadályozták. Kész Zoltán volt az egyetlen elnökségi tag, aki nem mondott le önként a választások után, Kész Zoltánt Barta László képviselte ezen a közgyűlésen és mindenbe, amibe csak lehetett belekötöttek és utána feljelentették a mozgalmat. Én bízom benne, hogy a bíróság ezt el fogja utasítani, de természetesen ma Magyarországon ez egy remek alkalom, hogy évekig elhúzzák és megakadályozzák a mozgalom normális fejlődését.”

Márki-Zay Péter azt mondta: „Én azt látom, hogy ez a Lukácsi Katalin, Kész Zoltán és Barta László kör azóta is módszeresen a mozgalom leépítésén dolgozik. Azt is tudom, hogy miért. Hiszen ők nyilvánvalóan – nem ingyen – a Jobbik stratégiáján dolgoznak.”

Barta László már az előválasztásban is a Jobbik holdudvarában mozgott. Amúgy éppen Barta miatt mondott le az MMM elnökségi pozíciójáról Hadházy Ákos, aki most csak tagja a mozgalomnak.

Az előválasztás során Barta egy autóbaleset kapcsán került középpontba a sajtóban, amikor 18 millió forinttal és számos üres előválasztási ívvel az autójában szenvedett súlyos balesetet. Márki-Zay szerint „ő volt az egyik szervezője azoknak az előválasztási műveleteknek, aminek kapcsán a cigány szavazatok megszervezésével igyekeztek eldönteni egy-egy körzet sorsát.” A baleset – különösen a szavazólapok és a pénz – az, ami a teljes előválasztás tisztaságát megkérdőjelezte – állítja az MMM elnöke.

„Mi nagyon sajnáljuk, hogy a Lukácsi – Kész- Barta kör nem tisztességes eszközökkel, hanem lejárató kampánnyal igyekszik meggátolni az MMM működését illetve egy új, tiszta, korrupcióellenes jobb-közép ellenzéki pártnak a megalakulását. – mondja Márki-Zay. – Én azt gondolom, hogy a Jobbiknak is kellemetlen ez a történet, hiszen Gyöngyösi Márton akkor is lehet EU-képviselő, ha a Jobbik nem akadályozza egy másik ellenzéki párt indulását is.”

Kérdés, hogy mit keres Lukácsi egy MSZP-s rendezvényen? (fotó forrása: dr Kis Andrea facebook oldala)

„A politikában normális, hogy vannak konkurencia-harcok, sokszor azok a legádázabb ellenfelek, akik közel állnak egymáshoz, például a DK és az MSZP ilyen. Az ellenzéknek nem egymással kellene hadakoznia, hanem rendszert kellene váltania. Ez csak a fidesznek jó.” – állítja Márki-Zay Péter.

A teljes Időben c. műsort itt tudják megnézni:

Barta LászlóKész ZoltánLukácsi Katalinmárki-zayMMM