Emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Hódmezővásárhelyen

A városi Operatív Stáb hétfő reggeli értekezletén aggasztó jelekről szóltak a beszámolók.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálatának tájékoztatása alapján 144 fő van hatósági karanténban folyamatos ellenőrzés mellett. Eddig nem kellett a városban bezárni vendéglátó egységet, mivel a rendőrök nem tapasztaltak kirívó szabálytalanságot. A piac területén is rendben mennek a dolgok, néhányszor kellett csak figyelmeztetni a vevőket.

A múlt hét elején levett teszteknek még nincs eredménye

Ugyanakkor aggodalomra van ok, ugyanis az egészségügyi ellátásban dolgozók jelezték, hogy többszörös lehet a fertőzöttek száma a hivataloshoz képest, ugyanis kétszer-háromszor több a covid-gyanús eset a múlt hetihez képest. A tesztelés lassú, a múlt héten hétfőn, kedden levett tesztek eredményei még most sincsenek meg. Ebből következik, hogy nincs elrendelve időben a hatósági karantén, az önkéntes karantént pedig vagy betartja valaki, vagy nem. Ha nincsenek tünetei, vagy nem jelentősek, akkor előfordulhat, hogy felelőtlenül elhagyja a beteg a lakhelyét és másokat is megfertőz.

A városban az időseket ellátó intézményekben jelenleg nincs beteg, viszont az ellátó személyzet tagjai közt több is covid-tüneteket mutatott. Akiket már leteszteltek, azok egy hete az eredményt várják, az újabb gyanús esetesek pedig még várják a tesztelést. A helyettesítés megoldása itt is és az óvodákban is egyre nehezebb feladat.

Dr. Mester János képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy telefonon kell bejelentkezni a háziorvoshoz annak, aki tüneteket észlel magán.

HódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)operatív stáb