Emberi arcok és gyönyörű természeti képek az új vásárhelyi tárlaton

Szabó Ildikó (a címlapképen) szentesi amatőr festő 62 képéből nyílt kiállítás kedd este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ emeletén. Az alkotót Arany-Tóth Katalin költő mutatta be az érdeklődő nagyközönségnek.

A Megfestett világom című tárlatot megnyitó és az alkotóval beszélgető Arany-Tóth Katalin tavaly ismerte meg az amatőr festőt, s mint mondta „azonnal felismerte a hasonló a hasonlót”.

Arany-Tóth Katalin nyitotta meg a tárlatot

– Gyönyörű kiállítást hozott Vásárhelyre. Képein elképesztő báj és intenzitás tükröződik. Szereti a kihívásokat – emelte ki a megnyitójában.

Szabó Ildikó 2021 óta tagja a Kisteleki Festőkör alkotóinak, ahová Szombathelyi Árpád festőművész hívta meg. Egyéni kiállításon korábban Szegváron és a szentesi Tokácsli Galériában mutatkozott be. Kisteleki festőtársaival közös tárlaton már többször is szerepelt. 

– 2015-ben kezdtem el grafikával foglalkozni, az egyik családtagom elvesztése után, szinte terápiaként – mondta az alkotó. – Olyan mértékben el tudtam mélyülni a rajzolásban, hogy kikapcsolta a mindennapi dolgokat, azaz félre tudtam tenni azokat. A festészettel körülbelül három és fél éve kezdtem el komolyabban foglalkozni.

Szabó Ildikó elsősorban a portrékat kedveli, de a Bessenyeiben látható kiállításán nem csak portrékat mutat be. – A sírós gyermekportréim kisgyerek koromból eredeztethetők, a felnőtt férfiakról pedig valószínűleg azért festek, mert késői gyerek voltam, édesapám 44 éves korában születtem, így őt és apósomat is idős emberként láttam.

Az amatőr festő kislány korában tanyán élt, így a természeti képei is a gyermekkori emlékeire nyúlik vissza. De családi gazdálkodóként most is közel áll hozzá a természet.

A megnyitón közreműködött a WitchBirds duó, a tárlat január 31-ig tekinthető meg a BFMK nyitvatartási idejében.

Arany-Tóth KatalinBessenyei FerencBessenyei Ferenc Művelődési KözpontBFMKfestőHódmezővásárhelyKiállításSzabó IldikóSzentestárlatVásárhelyvásárhelyi hírek