Embercsempészek peches napja

Az ukrán embercsempészt Ruzsánál nyolc, a szlovákot feleannyi határsértővel együtt Szegeden fogták el a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve, a ruzsai mezőőrök jelzése alapján ma reggel 8 óra 50 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy cseh honosságú Opel Zafira személyautót és annak ukrán állampolgárságú sofőrét. Az egyenruhások a jármű átvizsgálása során annak utasterében 8 határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjármű 35 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Délután 1-kor Szegeden állítottak meg, lakossági bejelentésre egy szlovák honosságú Skoda Octavia személyautót és annak szlovák sofőrét. Az egyenruhások a jármű átvizsgálása során annak utasterében 4 határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjármű 42 éves vezetőjét szintén a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre állították elő, ahol ellene is embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben mindkét esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el

embercsempészRuzsaSzegedSzlovákukrán