Eltörlik az ötszáz fős limitet a piacon

420 gyerekkel áll vissza az óvodai működés a normális rendbe, 56-an vannak karanténban a városban.

„A piacon az időkorlát sokak számára okoz bosszúságot, azonban a kormányrendelet alapján biztosítani kell a 65 év felettiek számára idősávot. Eszerint a szombati piacon a 65 év fölöttiek 12-13 óra között vásárolhatnak, a többi piacnapon marad a 9-11 óra közötti idősáv számukra” – olvasható a Polgármesteri Hivatal közösségi felületén a városi operatív stáb legutóbbi ülésén elhangzottakról. Hozzáteszik, a város a saját hatáskörében úgy döntött, hogy

Ezzel együtt is arra kérik a lakosságot, hogy tartsák be a javasolt 1,5 m-es távolságot mindenkitől – hangsúlyozzák. Emellett megemlítették a strandon a megszűnt idősávot is – melyről lapunk már korábban beszámolt.

Babatápszereket és az élelmiszerbank segélycsomagjait osztották. A Kovács-Küry Szociális Otthonban jelenleg 169 ellátott van, a kórházból visszaküldött 10 betegből 3 idős elhunyt, 1 beteg visszakerült a kórházba. A védőnők, akik többnyire a segítségnyújtásban vettek eddig részt, most kötelező védőoltások beadását is meg kell szervezzék – teszik hozzá.

Véget ér a home office

Jövő kedden visszaáll a megszokott ügyfélfogadás az önkormányzatnál, az ott dolgozók közül lassan mindenki visszaáll az otthoniról hagyományos munkavégzésre. „Ennek megsegítésére a hivatali dolgozók kisiskolás gyerekeknek gyermekfelügyeletet szervez. A hivatal önkénteseinek kapacitása egyre kevesebb, hiszen sokan újra dolgozni kezdtek” – teszik hozzá.

Fejes Péter képviselő jelzésére átvizsgálják a balesetveszélyes elemeket, ezeket javítják vagy véglegesen eltávolítják majd. 420 óvodással állnak vissza az óvodák a hagyományos működési rendbe.

Az előkészületeket elvégezték, mindenhol virucid hidegködös fertőtlenítést hajtottak végre – írják és kérik: a higiéniai szabályokat továbbra is tartsák be: az óvoda területén a szülők számára kötelező maszkviselés, valamint arra is figyelniük kell, hogy 3 főnél több nem tartózkodhat egyidőben a gyermekek öltözőhelységében.

Emellett kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítők használata is az intézménybe való belépéskor. A nyári szünetre is felkészültek az óvodák, az intézmények legfeljebb két hétre lesznek bezárva, mindez felváltva történik majd az óvodák között, hogy az ügyeletet biztosítani tudják – szól a közlemény.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)operatív stábpiac