Elszenvedte első vereségét a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapata – remek U20-as győzelem

Elszenvedte első vereségét az eleddig százszázalékos Vásárhelyi Kosársuli a férfi NBI/B Zöld csoportjában. Tóth Tamás csapata a második és a harmadik negyedben vesztette el igazán a mérkőzést Pápán.

Az elején még jól tartotta magát a Kosársuli, sőt, az első negyed végén előnnyel ment le a pályáról a rövid szünetre a vendég csapat. A beszámolók szerint ekkor, valamint a második negyed elején Varga Zalán volt igazán elemében. A második negyedben azonban a hazaiak átvették az irányítást, a nagyszünetben már 42-35-öt mutatott az eredményjelző a janukra.

A különbség a harmadik negyedben csak tovább nőtt, hiába Perák Denis szép kosarai. A negyedik negyedben a Vásárhely némileg visszajött, úgymond „lőtávon” belülre, ám ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A végeredmény 80-71 lett a Pápa javára.

A Vásárhelyi Kosársuli legeredményesebb játékosai Varga Zalán, illetve Perák Denis lettek, 13-13 ponttal. A Kosársuli 5. bajnoki meccsén szenvedte el idénybeli első vereségét, a Zöld Csoportban az Óbudai Kaszások, illetve az Atomerőmű KSE Bonyhád 100%-osak, igaz, ők 3 meccsből.

Tóth Tamás vezetőedző a mérkőzés után elmondta, nem voltak elég élesek sem támadásban, sem védekezésben, ezt ragyogóan használta ki a Pápa. Reális eredmény született, talán kicsit többet tett a sikerért a hazai csapat, a videózással kell a hibákat kielemezni, ezután lesz ő is okosabb. Ritmustalanul játszott meglátása szerint a csapat, azt mondta, ez az ő hibája!

A Kosársuli legközelebb november 7-én 18.30-tól a Hódtói Sportcsarnokban épp az Óbudai Kaszásokat fogadja majd.

Az U20-as együttes kiváló hajrával, a második félidőt 22 ponttal nyerve 84-68-ra verte a Pápa együttesét. A csapat legjobbjai a 29 pontos Bódocsi Benjámin, valamint a 19 pontot és dupla-duplát elérő Nemanja Acimovic voltak.

kosárlabdasportVásárhelyi Kosársuli