Elsöprő rekordév volt 2021 a Villeroynál, ahová magyar munkaerőt nem találnak

Története legsikeresebb évét tudhatja maga mögött a Villeroy & Boch csoport, amelynek hódmezővásárhelyi üzemében hamarosan kezdődnek a béremelésről szóló tárgyalások. Félszáz fős létszámbővítés is napirenden van a cégnél, ám szabad magyar munkaerő nem áll rendelkezésre. 

A Villeroy & Boch csoport 945 millió eurós bevételt ért el a 2021-es pénzügyi évben. A bevételek kiemelkedő alakulásának köszönhetően a legtöbb országban kétszámjegyű növekedési ütemet értek el, aminek eredményeként a bevétel nemcsak 18 százalékkal nőtt az előző évhez képest, hanem jelentősen felülmúlta a 2019-es pénzügyi évet is, amit nem befolyásolt a járvány – olvasható a német konszern csütörtöki közleményében. Az összes üzleti területen és értékesítési csatornán tapasztalható árbevétel-növekedés oka többek között a lakás- és fürdőszoba-felújítás elsöprő tendenciája volt, és emellett a digitalizációs tevékenységek korai bevezetésének köszönhetően is jó helyzet alakult ki a vállalatcsoport számára. 

A csoport eredménye több mint kétszeresére, 60,5 millió euróra nőtt a 2021-es pénzügyi évben  – előző évben 22,9 millió euró volt. Az 1990-es tőzsdére lépésük óta a tavalyi a valaha volt legjobb évük. Talán nem véletlen, hogy a bejelentés másnapján, pénteken történelmi csúcsra, 25 euróra emelkedett a Villeroy & Boch részvények árfolyama. 

A további kilátások sem rosszak, hiszen a konszern rendelésállománya éves szinten 86,0 millió euróval, 186,8 millió euróra nőtt 2021. december 31-én. 

Mivel a vásárhelyi leányvállalat korábbi tájékoztatása szerint náluk áprilistól esedékes az éves béremelés, a fenti információk tükrében rákérdeztünk, mekkora növekményre számíthatnak a dolgozók.

– A vállalatunknál az éves bértárgyalások a szakszervezetekkel március elején indulnak, és azok lezárultáig nem kívánunk ebben a témában részletesebben nyilatkozni – reagált megkeresésünkre Fehér Erzsébet. A társaság kommunikációs vezetője a foglalkoztatási tervekre vonatkozóan hozzátette: „a Villeroy & Boch Magyarország Kft. jelenlegi létszáma 784 fő, amely idén várhatóan 820 főre emelkedik. Jelenleg zajlik közel 50 fő felvétele, akik döntő többségükben külföldi munkavállalók, mivel szabad magyar munkaerő nem áll rendelkezésre.”

béremelésVilleroy & Boch