Elsőként a Bakay-kút környéke alakul át

Tegnap Szabó János alpolgármester aláírta a belváros átépítésének elindítását jelentő kivitelezői szerződést. A belváros három jól elkülöníthető részben, kb. 1,5 milliárd Ft értékben épül át. Elsőként a Bakay-kút – Cseresnyés Kollégium tere, másodikként az ótemplom kertje és a sarokház előtti terület, végül a sarokház mögötti területen új, kétszintes parkolóház épül 102 db gépkocsi számára.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint az átépítés hivatalos célkitűzése, hogy „visszahozza a tram-train beruházással eltűnt zöldfelületet, frissítse a belváros nyári forróságát és nem utolsó sorban megoldja az Andrássy útról eltűnt parkolóhelyek problémáját.” 925 m2 zöldfelület újul meg a legkorszerűbb elvárásoknak megfelelően: csapadékvíz-megtartás, vízáteresztő burkolatok alkalmazása, meglévő értékes növényállomány védelme, biodiverzitás növelése, természetes, helyi építőanyagok alkalmazása, talajjavítás.

Az első ütemben az Alföld első artézi kútja visszakapja méltóságát, díszkútként működik majd, 3 hónap múlva pedig már látni is fogjuk.

Szabó János hozzátette, szintén tegnap írta alá a csúcsi és a tarjáni olvasókörök felújításának szerződését is.

belvárosHódmezővásárhelySzabó János