Első bizottsági meghallgatás

Hétfő délután volt a Fidesz javaslata alapján összehívott bizottság első meghallgatása, a volt jegyzőt, dr. Tatár Zoltánt hallgatták meg, zárt ülésen.

Annak ellenére, hogy az ülés zárt volt és elméletileg nem hozható nyilvánosságra semmi, Tatár Zoltán volt jegyző mégis elkotyogta, hogy a bizottság a polgármester feleségének „ügyében” vizsgálódott, állítása szerint új információkkal is szolgált. Ez már csak azért is érdekes, mert a Márki-Zayné Vincze Felícia szerződését, ami az önkéntes munkáját valodálja éppen dr. Tatár Zoltán írta alá megbízóként.

A bizottság folytatja a munkáját, legközelebb két hét múlva ülnek össze.

Mint megírtuk a fideszes képviselők javaslatára vizsgálóbizottság alakult. Igaz, hogy ők elsősorban csak a polgármester feleségének állítólagos informatikai és adatvédelmi incidenséről vizsgálódtak volna – annak ellenére, hogy a hivatal informatikai-biztonsági szakembere és az adatvédelemért felelős is elmondta, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia esetében soha nem merült fel semmilyen incidens. A vádakat dr. Tatár Zoltán, elbocsátása után fogalmazta meg a közösségi médiában. Márki-Zay Péter szerint is helye van egy bizottságnak, amely akár az ő feleségének önkéntes, ingyenes munkavégzését is vizsgálhatja, ugyanakkor a polgármester további ügyeket is a bizottságra bízott, például „a Lázár János feleségének juttatott önkormányzati pénzeket, a városi vezetők, többek között két fideszes volt polgármester által fizetett önkormányzati állásba juttatott közvetlen hozzátartozók foglalkoztatását, valamint valamennyi információbiztonsági incidenst, ezeknél ugyanis gyakran közszereplők érintettsége is felmerült. A vizsgálóbizottságnak kell kivizsgálnia nemcsak a Tatár Zoltán elbocsátása hátterében dokumentált adatvédelmi incidenst, de azt is, hogy hogyan jelenhettek meg közösségi médiafelületeken különböző rágalmak az önkormányzat munkatársaival szemben, olyan hivatali iratok, ezen túl dokumentumok, amiket soha nem iktattak a hivatali rendszerben és semmiféle megalapozottságuk nincs.

FideszHódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay PéterTatár Zoltánvizsgálóbizottság