Előző napi migrációs összefoglaló

Illegális migránsokat fogtak a magyar rendőrök a déli határnál, de svéd embercsempész is akadt a fővárosban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint magyar hatóságok június 11-én 24 óra alatt összesen 3 határsértőt tartóztattak fel és 4 főt akadályoztak meg a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében 3 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 2 esetben összesen 4 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Hazánk területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2, közokirat hamisítás miatt szintén 2 embert fogtak el, embercsempészés miatt pedig 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren június 11-én 2 óra 20 perckor a dubai járatról belépésre jelentkezett egy svéd állampolgárságú nő egy három éves, illetve egy 14 éves – szintén svéd állampolgárságú – gyermekkel. A beléptetés során megállapították, hogy a 3 éves gyerek útlevelét Svédország körözi. Az ellenőrzésük során kiderült, hogy a 47 éves nő és a három éves gyerek között semmilyen rokoni kapcsolat nincs, ráadásul a körözött okmányban szereplő gyermek is nem azonos a három éves fiúval.

Csongrád-Csanád vármegyeillegális határátlépésOrszágos Rendőr-főkapitányság