Előzetesben marad Újszentiván polgármestere

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság meghosszabbította Putnik Lázár és két gyanúsított-társa előzetes letartóztatását – tudta meg a Magyar Hang Dr. Szanka Ferenctől, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Egy munkásszálló építésével kapcsolatos, több száz millió forintos csalás miatt indult eljárás a polgármester, egy önkormányzati dolgozó és egy vállalkozó ellen. A három férfit nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint a beruházást túlárazták, a pályázat szerint a szálló teljes költsége 371 millió forint volt, a kivitelezés azonban 258 millió forintba került. A fennmaradó 113 millió forintból a polgármester mintegy hetvenmillió forintot saját vállalkozásának utaltatott, tízmillió forint egy szociális szövetkezethez került, a további összeg sorsa egyelőre ismeretlen.

Miután ez kiderült, a testület feloszlatta magát. A településen július 3-án tartanak időközi választást.

A költségvetési csaláson kívül számos közmunkást is „fiktíven” alkalmaztak, valamint számos szerb- és román-magyar kettős állampolgárságú fantomszavazót is bejelentettek a kétezer fős, a déli határ közelében fekvő településre.

bűncselekményCsongrád-Csanád Megyei Főügyészségfeloszlatásköltségvetési csalásNAVÚjszentiván