Elon Musk jó ötletnek tartja a Röszke–Brüsszel „migránsbuszt”

Brüsszelben annyira nem osztották ezt a nézetet.

„Jó ötlet” – ennyit reagált Elon Musk a saját tulajdonában lévő, X nevű közösségi oldalán Orbán Viktor szerdán közzétett bejegyzésére. Ebben a miniszterelnök arról írt, hogy az illegális migránsokat buszokkal viszik majd Brüsszel főterére abban az esetben, ha az „továbbra is ragaszkodik ahhoz a döntéséhez, hogy megbüntessen minket az EU határainak megvédéséért”.

Korábban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt arról, hogy ingyenes Röszke–Brüsszel járatokat indítanak a migránsok számára, „ha az Európai Unió arra kényszeríti Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat”.  Budapesten a buszok előtt állva arról beszélt, Magyarország a déli határon épült kerítéssel nemcsak a saját határait, hanem Európa külső határait is védi.

Nem meglepő módon a belga fővárosban nem rajongtak a javaslatért, a belga külügyminiszter provokációnak, a menekültügyi államtitkár pedig fenyegetésnek nevezte a bejelentést. Azt mondták akkor, az új járattal utazó bevándorlóknak nem fognak belépési engedélyt adni, sőt szerintük a legjobb lenne a migránsokat szállító járműveket már a határnál feltartóztatni.

BrüsszelElon MuskMigrációMigránsbuszOrbán Viktor