Elölről kezdik Simonka György büntetőperét

Közel 25 tárgyalási nap nap és több mint két és fél év után október közepén elölről kezdik Simonka György egykori fideszes országgyűlési képviselő büntetőperét a Fővárosi Törvényszéken – erősítette meg a magyarnarancs.hu-nak Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője. Az újrakezdésre azért van szükség, mert csere történt a tanácsvezető bíró személyében.

A tárgyalást eddig vezető bíró, Metzing Márton pályázata sikeres lett, így immár a Kúria büntetőbírájaként folytatja, ezért új bírót jelöltek ki a tanács élére. Neki azonban el kell mélyednie az ügy részleteiben, ezért a már így is hosszú tárgyalási szünet után október közepére írták ki az újabb tárgyalási napot. Ez egyben a per újrakezdése is lesz.

A Magyar Narancs megjegyzi: érdekes ponton zárult le a per, majd kezdődik elölről. Ugyanis most került volna sorra a két koronatanú, Kovács Zoltán és Juhász Gábor meghallgatása, akiknek a korábbi vallomásaira nem kis mértékben épül a vád.

Simonkát és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vonták eljárás alá. Az ügyészség Simonkát tartja a vissza nem térítendő uniós és költségvetési forrásokat jogellenesen megszerző bűnszervezet irányítójának.

A Békés megyei politikus tavaly beszélt arról, Lázár Jánosról regényt tudna írni, úgyhogy ,,csendben kellene maradnia“, hiszen egy folyamatban levő ügyről vizionál előre ítéletet.

Simonkát idén már nem indította el a Fidesz a körzetében, utódja, Erdős Norbert magabiztosan nyert. A magyarnarancs.hu cikkéből kiderül: a megvádolt volt fideszes képviselővel a pusztaottlakai szafariparkban találkozhatunk, ő a pénztáros.

FideszFővárosi Törvényszékköltségvetési csalásPusztaottlakaSimonka György