Előkelő helyen zártak a vásárhelyi szenior úszók

Múlt hét végén rendezték meg Gyulán az LII. Országos Szenior Úszóbajnokság Dr. Regele Károly Emlékversenyt, ahol a Hód-Triatlon és Öttusa SE szenior úszó csoportját 20 fő képviselte. A rangos megmérettetésen közel 50 szenior egyesület vett részt, amelyből a Hód-Triatlon szenior úszói az előkelő 5. helyet szerezték meg a csapatpontversenyben – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a Hód-Triatlon és Öttusa SE szenior úszó csoport.

A 3 napos megmérettetésen 4 új országos csúcs született a Hód-Triatlon úszóitól. A női 100 méter mellúszásban – az egykori olimpikon úszónk – Gregus Brigitta a 2. korcsoportban új országos csúcsot úszott 01:19,49-es időeredménnyel. Ezt követően került sor a váltó versenyszámok lebonyolítására, amely a Hód szeniorok számára az egyik legizgalmasabban várt eseménynek ígérkezett. A 4×50 méteres mix gyorsváltó a Szabó Tamás – Okos Ákos – Gregus Brigitta – Bere Katalin Viktória összeállításban 01:51,15-ös időeredményt ért el, amely közel 1,5 másodperccel döntötte meg az 1993 (!) óta regnáló országos csúcsot az 1. korcsoportban – ismertették.

A 2. versenynapon is volt minek örülni, hiszen Okos Ákos fiatal versenyzőjük 7 másodperccel múlta felül az eddigi országos csúcsot az 1. korcsoportos 200 méteres férfi mellúszásban. A 4×100 méteres férfi gyorsváltó 1. korcsoportjában még nem volt hitelesített időeredmény, amely a Hód-Triatlonosok szemfülességének köszönhetően a gyulai versenyen megváltozott: a Köteles Dávid – Seres Medárd – Okos Ákos – Papp Norbert alkotta csapat országos alapcsúcsot állított fel.

Az Országos Bajnokságon 136 versenypontot teljesítő Hód-Triatlon és Öttusa SE csapata: Bakony-Sallai Ágnes, Bere Katalin, Dimák Dávid, Dura Tímea, Fehér Zsolt András, Gregus Brigitta, Gregus Zoltán, Köteles Dávid, Kötelesné Olasz Ivett, László Mónika, Monok Sára, Okos Ákos, Olasz Sándorné Kis Éva, Papp Norbert, Seres Medárd, Seres Szilvia, Szabó Edina, Szabó Tamás, Vargáné Dezső Mária, Wéber Vanda.

A következő versenyt Rómában rendezik, ahol a Hód szeniorok 7 fővel képviselik Hódmezővásárhely városát a Masters Európa Bajnokságon.

Hód-TriatlonHódmezővásárhelyÖttusa SESzeniorúszás