Előállított kommentelő a tüntetésen: „Nosztalgikus érzéssel tölt el, hogy így reagáltak egy véleményemre”

Közben már megszüntették a vele szembeni gyanúsítást. Csóka-Szűcs kártérítési igénnyel fog élni.

– Nosztalgikus érzéssel tölt el, hogy így reagáltak egy véleményemre, bár azt gondolom, ez nem olyan vélemény lenne, amire így kellene válaszolniuk – erről beszélt a pénteki gyulai tüntetésen (illetve „szolidaritási sétán”, mert tüntetést most hivatalosan nem lehet tartani) Csóka-Szűcs János, akit a héten Facebook-posztja miatt állított elő a rendőrség. Ő egyébként Momentum-tag és a helyi ellenzéki Kossuth-kör vezetője.

Olvasói fotók

A megmozdulásról beszámoló Magyar Hang felidézi: annak előzménye, hogy azóta még egy embert, e egy szerencsi polgárt is bevittek rémhírterjesztés gyanújával, csak mert a Facebookon véleményt nyilvánítottak a járványügyi intézkedésekről. A délutáni séta és sajtótájékoztató után dudálós felvonulást is tartottak – teszi hozzá a hetilap internetes kiadása.


Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt mondta a tüntetésen, szerinte tudatos terv volt a kormány részéről, hogy „hogy féljen ez a város, féljen ez az ország”. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis nem tudnak mit kezdeni a szolidaritással, ezért kell kiállni egymásért ilyen helyzetben.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, aki a Kossuth-köröket működtető Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, azt mondta: szerinte példát akart statuálni a hatalom Csóka-Szűccsel. Szerinte „sok mártírja lesz a rendszernek”, ami viszont kontraproduktív lesz, mert bár a Facebook-bejegyzés csak párakhoz jutott el, már angolra fordítva milliók olvasták.

Közben a Békés Megyei Főügyészség mb. főügyészhelyettese a Media1-et arról tájékoztatta péntek délután, hogy a mai napon elfogadták Csóka-Szűcs János a gyulai ügyészségen tett panaszát, így a facebookozó, akiből szerdán azért vált gyanúsított, mert közzétette, hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban, immáron nem gyanúsított. Az érintett korábban jelezte: kártérítési igénnyel él a meghurcolása miatt a rendőrséggel szemben.