Előadótermet, a toronyban büfét alakít ki a Városi Stadionban a HFC

Továbbfejleszti a Városi Stadiont a Hódmezővásárhelyi FC, amely korábban nyert már 13,5 milliós támogatást kültéri játszótér és fitneszpark kialakítására, ezúttal pedig közel 9 millió forintot ítéltek meg a klubnak.

A kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, valamint helyi közösségszervezésre pénzügyi forrásokat nyújtó CLLD program keretén belül ismét sikeresen pályázott a HFC. Ezúttal 8,8 millió forint támogatást ítéltek meg az egyesületnek, amely ebből a Városi Stadion épületének északi részén jelenleg egy használaton kívüli helyiséget alakítana át előadó-, oktatóteremmé, ahol továbbképzések, egyéb kulturális rendezvények lebonyolítása válna lehetővé a jövőben. Emellett a stadion déli tornyát egybenyitnák az alatta lévő klubhelyiséggel, ott egy büfé szolgálná ki a sportolók és a látogatók igényeit – derül ki az uniós pályázati döntéseket közlő kormányzati portál tájékoztatójából.

A fejlesztések – amelyek mintegy 450 négyzetméteren valósulnak meg, és a jövőben az akadálymentes megközelítést is lehető teszik – idomulnak a Magyar Labdarúgó Szövetség infrastruktúra szabályzatához, ami kimondja, hogy legalább egy épített büfé megnyitása mind a hazai, mind a vendégnézők részére kötelező az NB III-as bajnokságban.

fejlesztésHFCuniós pályázatuniós támogatásvárosi stadion