Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, a fesztiválokról július végén döntenek

Az alkoholfogyasztás az a különbség, ami miatt meccset lehet tartani, koncertet viszont nem – erről beszélt Gulyás Gergely. Arról, hogy augusztus 15. után a SZIN és a többi nyár végi fesztivál megtartható-e, július végén döntenek.

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kancelláriaminiszter az Index cikke alapján az augusztus 15-én lejáró, az ötszáz fő fölötti rendezvények tilalmáról szóló korlátozásról azt mondta: várhatóan július 29-én döntenek arról, marad-e. A többség mára várta az erről szóló kormányhatározatot, a SZIN például Facebook-posztjában „Szorítsunk együtt” felkiáltással várta a döntést, amely most nem született meg. Frissítés: közben telefonon elértük a fesztivál szervezőit, egyelőre nem fújják le azt, kivárnak a 29-i döntésig.

Gulyás Gergely arról is beszélt, dolgoznak rajta, hogy támogassák a magyar zeneipar szereplőit. Arra a dilemmára, amelyet sokan kettős mérceként emlegetnek, miszerint focimeccset lehet tartani, ahol jó esetben ötszáz főnél több néző van és általában nem tartják a másfél méteres távolságot, Gulyás arról beszélt:

Szerinte így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek ezeken a rendezvényeken, ezért szerinte indokolt a különbségtétel.

augusztus 20fesztiválGulyás GergelyjárványSZIN