Ellehetetlenítené a hatalom a Mindenki Magyarországát

A Nemzeti Választási Iroda a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Mindenki Magyarországa Néppártot igyekszik ellehetetleníteni a júniusi választások előtt – erről Márki-Zay Péter a két szervezet elnöke számolt be szerdán. Mindez akkor történik, amikor egy európai jelentés szerint bejuthat a Mindenki Magyarországa Néppárt egy képviselője az Európai Parlamentbe.
Hatósági zaklatásokkal és eljárásokkal próbálja ellehetetleníteni a hatalom a Mindenki Magyarországa Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom indulását a választásokon – mondta Márki-Zay Péter.

A Fidesz a valódi ellenzéket akarja ellehetetleníteni. Különösen most, amikor tömegek ábrándultak ki a Fideszből a pedofilbotrány hatására és tömegek fognak még kiábrándulni, ha a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott felvételekből mindenki számára kiderül, hogy az országot valóban maffia módjára vezetik – tette hozzá.

Akadályoznák a mozgalom indulását

A Nemzeti Választási Iroda habár elfogadta a Mindenki Magyarországa Néppárt bejegyzését az Európai Parlamenti választásokra, de öt perccel később megtiltotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom logójának használatát az önkormányzati választásokon. Így a Mindenki Magyarországa közösségének logója csak az európai parlamenti választások szavazólapján lehet ott a néppárt neve mellett, a Nemzeti Választási Iroda nem engedélyezte, hogy a mozgalom neve mellett szerepeljen az öt éve folyamatosan használt logó az önkormányzati választáson. Ez egy komoly probléma számunkra, ha nem használhatjuk ezt a sokak által jól ismert logót – mondta.

„A Nemzeti Választási Irodánál gyanúnk van feltételezni, hogy ezzel a lépéssel szándékosan igyekeznek nehéz helyzetbe hozni, ellehetetleníteni a Mindenki Magyarországa Mozgalmat” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Egy jogállamban elképzelhetetlen egy ilyen határozat, amely ráadásul egy 2014-es korábbi döntésük logikájával szembe megy. Ez politikai ellehetetlenítés – mutatott rá.

Kivéreztetnék a néppártot

Emellett a Miniszterelnöki Kabinetiroda beperelte a Mindenki Magyarországa Néppártot.

A „Rogán-művek” 15 millió forintot követel a párttól, mert az konzultálni mert a magyar emberekkel. Arra hivatkozva követelik ezt pénzt, hogy a néppárt a kormány szellemi termékét sértette meg azzal, hogy a nemzeti színeket, a kék színt és a konzultáció szót használta saját kampányában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda a néppárt számláinak befagyasztását kérte a bíróságtól, valamint azt, hogy 1,6 millió forintért tegyen közzé a párt helyreigazítási hirdetést a Magyar Nemzetben, a „Fidesz Pravdájában” – tette hozzá.

„Ez csak arra jó, hogy ellehetetlenítse a pártunk kampányát, amelyet egyébként is ezer módon akadályoztak már” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Mindez akkor történik, amikor egy európai jelentés szerint bejuthat a Mindenki Magyarországa Néppárt egy képviselője az Európai Parlamentbe. A Mindenki Magyarországa Néppárt célja pedig, hogy csatlakozzon az Európai Unió legerősebb pártcsaládjához, az Európai Néppárthoz. Ettől fél a Fidesz, ezért akarják ellehetetleníteni a Mindenki Magyarországa közösség indulását a választásokon – emelte ki. 

Márki-Zay PéterMindenki MagyarországaMMNRogánművek