Elköltözik a Petra modellprogram helyszíne

Sikeres az önkormányzat felzárkóztató és tehetséggondozó modellje, a Petra. Az eredményekre való tekintettel így a meglévő 50-es létszám további 30 fővel bővülhet a jövőben. A különböző korosztályú gyerekek és családjaik toborzása most kezdődik. Az újak már idén áprilisban bekapcsolódhatnak az innovatív módszertani programba, amelynek székhelye időközben a Jókairól a Petőfi utcára kerül majd át.

50 család részvételével tavaly nyáron indult el a hátrányos helyzetű gyerekek játékos, élményalapú fejlesztése Hódmezővásárhelyen. A különböző korcsoportú fiatalok havi feladatmappát kapnak, a szakértők az elvégzett munkát kis csoportos találkozókon értékelik ki. A járványhelyzet sem okozott lemorzsolódást, a Petrára keresztelt modellprogram eddigi eredményei nagyon meggyőzőek.

96% tartotta hasznosnak a kiadott feladatokat, 98% elégedett az ösztönző csomagokban lévő eszközökkel, 92% állította, hogy gyermeke fejlődésében jelentős segítséget kap a Petra programtól, és a résztvevők 98%-a elégedett a szakértők munkájával.

-mondta Rácz -Káté Mónika, szakértő.

Ezért a nemzetközi szinten is nagy érdeklődést kiváltó, innovatív oktatóprogram további 30 gyermek bevonásával folytatódhat a jövőben.

A 0-3 éves korcsoportból fogunk kiválasztani 5 főt, jelentkezésüket a petraprogram2020@gmail.com email címre várjuk. A 3- 4 éveseknél 10 főt szeretnénk bevonni. Akiket érdekel a program, már a jelentkezést most megtehetik, mert egy előzetes elbeszélést követően fognak a gyerekek bekerülni a programba.

-tette hozzá.

Újdonságként hét első osztályos, valamint további 8 alsó tagozatos diák csatlakozhat még a Petrához. A létszámbővítés pedig költözést von maga után.

A Jókai utcán lévő hely már kicsinek bizonyul, ezért úgy döntöttünk, hogy a Petőfi utca 6. szám alatti épület hátsó, külön bejáratú részét fogjuk a Petra modellprogram rendelkezésére bocsátani, ahol megfelelő körülmények között tarthatják a kicsi gyerekeknek, nagyobbaknak, szülőknek ezeket a foglalkozásokat a szervezők.

-fogalmazott Kis Andrea, alpolgármester.

A szakemberek az újonnan érkezőket áprilisban már az új székházban fogadhatják. Így összesen már 80, 0-tól 12 éves korú gyermek ellátásáról gondoskodik majd a Petra.

költözésPetra Modellprogram