Elkezdődött Vásárhelyen a fogászati ügyelet

Mától 20 év után ismét van fogászati ügyelet Hódmezővásárhelyen. A hétvégi és ünnepnapokra eső akkut ellátásokat januártól Becsei Roland és Romsics Lívia látja el az Andrássy út 28/A. szám alatti rendelőben. Az ügyeleti kezelés főként a fájdalom gyors csillapításáról szól, foghúzás, gyökérkezelés megkezdése és csiszolás után a páciensek ellátását kezelőorvosuk folytathatja. A rendelés ügyeleti napokon 7 és 13 óra között tart.

Az elmúlt 20 évben akkut panaszokkal a hétvégi és ünnepnapokon Szegedig kellett utazniuk az érintetteknek. Becsei Roland a Vásárhelyi TV-nek elmondta, nekik ezeken a rendeléseken fő feladatuk a fájdalomcsillapítás. Ügyeleti kezelésük főként a foghúzást, gyökérkezelés megkezdését, az éles részek csiszolását, valamint traumából eredő fogellátásokat takarja.

Becsei Roland arra kéri a pácienseket, hogy telefonon (62/222-035) keressék fel őket, az asszisztens fogadja a hívásokat, és egyben egyben „szűrést” is végez a beszélgetések alapján, hogy valóban akkut ellátást igényel-e a páciens panasza.

A kezelésekről a páciensek egy dokumentációt is kapnak, amelyet továbbvihetnek kezelőorvosukhoz is, amikor kezelésük már nem igényel azonnali beavatkozást.

Becsei RolandfogászatfogorvosRomsics Líviaügyelet