Elkezdődött az ellenzéki jelöltek bemutatása Makón

Zeitler Ádám, makói és megyei önkormányzati képviselő már decemberben közölte, hogy Lokálpatrióták nevű helyi szervezet polgármesterjelöltje lesz. A héten az első képviselőjelöltjét is bemutatta. A DK valószínűleg saját jelölteket indít Makón, akárcsak a Mi Hazánk.

Novemberben Lokálpatrióta Egyesület néven civil szervezet alakult Makón, amely megméretteti magát a 2024-es önkormányzati választáson. Mind a nyolc körzetben állítanak jelöltet és a csapatot Zeitler Ádám vezeti polgármesterjelöltként. Utóbbi történész doktorandusz, politológus, 2014 óta önkormányzati képviselő, négy éve az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A nyolc képviselőjelöltből egyet bemutatott a héten. Leitner Szilárd fiatal kora ellenére számos területen bizonyított, jelenleg pedig az egészségügyben teljesít szolgálatot.

írta Zeitler. A polgármesterjelölt novemberben azt nyilatkozta, hogy az egyesület tagjai között vannak olyan személyek, akik a Jobbik tagjai voltak, baloldali érzelműek és olyanok is, akik a kormánypárt körében tevékenykedtek korábban. Így vélhetően megállapodás születhet az MSZP-vel, az azonban biztosnak tűnik, hogy a DK külön indul.

Mucsi Tamás, a párt makói képviselője ugyanis karácsony óta folyamatosan támadja a közösségi médiában Zeitlert. Szerinte azzal, hogy bejelentette polgármesterjelöltségét, az ellenzéket bomlasztja. Mucsi Tamás szerint egy valódi alternatíva van Makó számára, az pedig a Demokratikus Koalíció.

2019-ben még közösen indult a Jobbik, MSZP, DK és a civilek Makón, akkor Mucsi volt a polgármesterjelölt és mindössze 27 százalékot kapott, a nyolc körzetből pedig csak egyet hoztak el.

MakóMucsi Tamásönkormányzati választásokZeitler Ádám