Elismerést kapott Sipos Gazda a szalézi rendtől

Megtisztelő, megerősítő, elismerést vehettem át, a magyarországi Don Bosco Szalézi Társaság tartományfőnökétől, P. Andrásfalvy János SDB. atyától, egy csodálatos ünnepi liturgia alkalmából – számolt be oldalán Sipos József növényorvos.

Az újpesti Clarisseum udvarán június 4-én, szombaton ünnepi szentmisében Don Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök megáldotta, majd a Szent István király-templomban oltárra helyezték Boldog Sándor István vértanú szalézi testvér ereklyéit tartalmazó ereklyetartót.

A magyar szaléziakkal együtt ünnepelt Jachimowicz Roman atya, a közép-kelet európai szalézi régió (melynek Magyarország is része) tanácsosa, Don Pierluigi Cameroni, a rend egyetemes posztulátora, Jorge Crisafulli atya, Afrika Nigéria Niger tartományának tartományfőnöke, Albert Van Hecke atya, korábbi tartományfőnök és Bryan Magro úr, Don Bosco Voltnövendékek Szövetségének elnöke, a Szalézi Család számos tagja – nővérek, munkatársak, voltnövendékek, Don Bosco barátai, az intézmények dolgozóinak csoportjai, fiatalok, valamint a mezőnyárádi iskola küldöttsége is, amely Boldog Sándor István nevét viseli – számoltak be róla a szaleziak.hu-n.

A szentmise végén a rendfőnök megáldotta az ereklyetartót, majd körmenetben vitték azt a Szent István király-templomba, ahol a hívek leróhatták tiszteletüket Boldog Sándor István ereklyéi előtt.

,,Számukra a közös munka, a gyermekek tanítása, életpéldával történő megerősítése, a természet szeretete, védelme fontos, mely a Társaság és köztem, régóta erős szövetség. Ez a jövőben, a fiataljaik és az iskolás tanítványaik számára, gyakorlati és elméleti szinten is csak erősődni fog. Szívből köszönöm a megtisztelő elismerést és támogatást” – fogalmazott a megkapott elismerés kapcsán Sipos Gazda.

HódmezővásárhelySipos gazda