Elindultak az új buszjáratok Hódmezővásárhelyen

Ma reggel elindultak az új Jovány buszjáratok a városban, ahol meglepően sokan utaztak. Márki-Zay Péter polgármester ma reggel a 42-es járattal ment dolgozni a Városházára, elmondta, hogy a lakosok 30 perc alatt a Hősök terére tudnak érkezni, ráadásul ingyen, ha kiváltották a Városkártyát. A tesztüzemben, azaz az első két hétben most Városkártya nélkül is ingyenes mindenkinek az utazás.

Az új járatok a 42-43-44-es jelzést viselik, az első kettő körjárat, a 44-es pedig egy munkásjárat, amellyel hazafelé tarthat a Porcelángyári dolgozó.

-mondta ma reggel Márki-Zay Péter.

A polgármester említette, hogy március 1-re tervezték az ingyenes járatokat, és ezt időre sikerült is tartani. A Hősök terén óránként kétszer találkozik a három városi körjárat.

A személyszállítást egyébként Budapestről bérelt buszok bevonásával kezdték meg. Jovány Gyula 4 járművel indította volna működését hétfőn, azonban ezek közül hatósági hiba miatt 2 nem kapta meg időben a szükséges engedélyeket. Ahogy elmondta, a buszok használatát a Nemzeti Közlekedési Hatóság előszőr engedélyezte, rá egy hétre az engedélyt visszavonta. Így kénytelenek voltak hozni más, nagyobb buszokat a fővárosból.

Az új menetrendek a www.hodmezovasarhely.hu/menetrendek oldalon mindenki számára megtekinthető.

ingyenesJovány Busz Kft.körjárat