Elhunyt Venczel Vera színművész

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Venczel Verát otthonában, szerettei körében érte a halál 2021. október 22-én. 

Venczel Vera 1946-ban született. Személyét kétség kívül legtöbben az Egri Csillagok Vicuskájaként, azaz Cecey Évaként ismerték meg, és lopta be magát nagyon sok művészetrajongó szívébe.

Azért neves filmszerepekben utána is láthattuk őt. Szerepelt az Isten hozta, őrnagy úr!-ban, ahol nagyon emlékezetesen alakította Ágikát.

Ezen kívül olyan sikeres filmalkotásokban láthattuk őt, mint az Utazás a koponyám körül, a Fekete város vagy a Tanulmány a nőkről.

Szerepeit többször is díjjal jutalmazták. A Pillangó című Móricz tévéadaptáció női főszerepének megformálásáért Monte-Carlóban átvehette az Arany Nimfa-díjat

Venczel Vera jelentős színpadi karriert is magáénak tudhatott. Utoljára a Pesti Színházban a 2018. március 2-án bemutatott A félkegyelmű című előadásban lépett színpadra, majd egy elhúzódó betegség miatt lemondta szerepeit. Később férje betegségére hivatkozva nem tért már vissza a színpadra.

gyászSzínművészVenczelVera