Elhunyt egy többgyerekes szentesi kismama és magzata Szegeden

A szegedi klinikán a napokban meghalt egy várandós nő és a magzata – tudta meg a 24.hu. A tragédiát a kórház sem cáfolta. Kiderült, hogy a kismama szentesi volt, ahol tavaly óta nincs szülészet.

A 24.hu megkeresésére ezt írták:

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az ügyben belső vizsgálatot folytat, amelynek lezárultáig nem áll módunkban tájékoztatást adni.

A hírek szerint a várandós nőt a szentesi otthonából vitte el egy mentő a szegedi klinika sürgősségi osztályára. Több napig volt a kórházban, mielőtt elhunyt.

Az esetről Varga Ferenc, DK-s parlamenti képviselő is beszámolt a héten. Azt írta, József magára maradt két kiskorú gyermekkel és egy 18 éves fiatallal. Elvesztette szeretett feleségét és gyermeküket. A pletykákkal ellentétben József párját nem kezelték Szentesen, nem is zavarták el Szentesről. A Dr. Bugyi István Kórházban így nem is történhetett semmilyen mulasztás. Amikor megtörtént a baj egyenesen Szegedre mentek.

Később bejelentette, hogy október 18-án, jövő hét pénteken 16:30-kor a szentesi kórháznál demonstrációt szerveznek, melynek témája: „Kiállunk a Dr. Bugyi István Kórház leépítése ellen!”

2023 január elseje óta szünetel a szülészet Szentesen. Farkas Sándor, szentesi-csongrádi fideszes országgyűlési képviselő tavaly nyáron azt mondta, legkésőbb szeptembertől újraindul a szülészeti osztály. Ugyanakkor ez a mai napig nem történt meg.

elhunytSzegedSzent-Györgyi Albert Klinikai KözpontSzentesszülészetvárandósVarga Ferenc