Elhalasztják a jövő hétre Vásárhelyre tervezett haditorna versenyt

Az árvízvédelmi készültség miatt a szeptember 25-re, a vásárhelyi laktanyába tervezett Országos Haditorna Verseny Csongrád-Csanád vármegyei döntőjét – a tervek szerint – egy hónappal később rendezik meg.

A versenyt a tervek szerint október 25-én rendezik meg – közölte a vármegyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda.

A középiskolásoknak szóló verseny a honvédelemhez köthető versenyszámokból áll, az esemény során a fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos versenyszámokban, mint például fegyveres váltófutás, kézigránát-dobás, távbecslés, elsősegélynyújtás.

A vármegyei fordulókon induló középiskolás diákoknak 4 fős csapatokban kell összemérniük felkészültségüket. A csapatösszetételt tekintve nincs megkötés, az egyetlen feltétel, hogy magyar állampolgársággal rendelkező, az idei tanévben 9-12. osztályos középiskolás diákok alkossák. Jelentkezni a kiküldött felhívásban megadott (vármegyénként eltérő) határidőig, a területileg illetékes toborzó irodán lehet.

A vármegyei fordulókat a toborzásért is felelős MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság – más alakulatokkal együttműködve – szervezi. A sportversenyek keretében a toborzóktól a „Szeretem, megvédem!” szlogennel elindított tartalékos kampányról is lehet érdeklődni.

A vármegyei fordulók nyertes csapatai jutnak be a jövő tavasszal rendezendő országos döntőbe.

haditornaHódmezővásárhelylaktanyavásárhelyi hírekverseny