Elhajolt a pofon elől, így a mögötte álló nőt találta el az ütés

Bács-Kiskunban már a pofon sem mindig azt találja el, akinek szánták. A jótékonysági bálon verekedő ellen garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat.

A Bajai Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az újévi jótékonysági bálban ittasan bántalmazott egy vendéget, melynek során a következő pofon elől elhajló sértett helyett a mögötte álló nő is kapott az ütésből. 

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi – az ügy vádlottja – 2024. január 20-án késő este a helyi művelődési házban szervezett zártkörű jótékonysági bálon ittasan kiment az utcára dohányozni. Többen is kint levegőztek, amikor egyikükkel vitába keveredett. Ezt észlelte a közelben tartózkodó férfi vendég – a sértett – és közéjük állt, hogy a további vitát megakadályozza. A vádlott ekkor adott neki egy pofont, aminek hatására lerepült és összetört a férfi szemüvege. Amikor a garázda ismét lendítésre emelte a kezét, a sértett elhajolt, így az ütés a mögötte álló nőt találta el, akinek a bántalmazás következtében bekékült és bedagadt az arca.

Két hónappal később a vádlott a nyílt utcán olyannyira összevitatkozott a gépkocsival odaérkező, számára ismeretlen férfival – az ügy másik sértettjével -, hogy az autójának jobb első ajtaját megrugdosta. Az autótulajdonos a nyomozás során a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

A férfi nyilvános rendezvényen illetve nyílt utcán tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt megbotránkozás és riadalom keltésére.

Az ügyészség a férfit kétrendbeli garázdaság mellett rongálás vétségével is vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ezen kívül azt, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére. 

Az ügyben a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

garázdapofonszóváltás