Életet mentett a szén-monoxid jelző

Gázszivárgáshoz, fának ütközött autóhoz, bála- és kisbusztűzhöz is vonultak tegnap a vármegye tűzoltói. A fotó illusztráció.

A szegedi Derkovits fasoron egy családi házban jelzett a szén-monoxid érzékelő szerda kora délután. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltó egység az ingatlanban műszeres mérésekkel igazolta a halálos gáz jelenlétét, amit nyílt égésterű készülékek okoztak. A szolgáltató a készülékeket kizárta a szolgáltatásból, az érzékelőnek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Az esti órákban Szegeden, a Gutenberg utcában éreztek gázszagot egy lakás lakói. A helyszínre a szegedi tűzoltók érkeztek ki. A gázszolgáltató szakembere tömítetlenséget észlelt, amit a helyszínen kijavított.

A 4521. számú úton, Szegvár közelében egy személygépkocsi sodródott le az útról majd fának ütközött. A jármű két utasa megsérült, a kiérkező szentesi egységek áramtalanították az autót és felitatták a kifolyt üzemanyagot.

A déli órákban Balástya közelében egy tanyán körbála égett, amit a mórahalmi és az ásotthalmi önkéntes tűzoltók a kiérkező szegedi hivatásos egységgel közösen oltottak el.

Kora délután az 55. számú út mellett 2500 négyzetméteren égett learatott kukoricatábla. A lángokat a szegedi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

Az esti órákban Ásotthalom közelében égett egy kisbusz. A tüzet szegedi hivatásos -, valamint ásotthalmi és mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt – közölte a Katasztrófavédelem.

55-ös főútásotthalomBalástyaCsongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságkisbuszSzegedSzegvárszén-monoxidtáztűzoltók