Elérhetetlen a Lázár vezette Jövő Nemzedék Földje Alapítvány

A mezőhegyesi ménesbirtokot tulajdonló közalapítványt lehetetlen kérdőre vonni, ezért egy DK-s országgyűlési képviselő azt szeretné megtudni Lázár Jánostól, a kuratórium elnökétől, hogy hol lehet elérni a közérdekű vagyonkezelő szervezetet.

A sajtó rég nem leli a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt, most egy ellenzéki politikus próbálkozik. Vadai Ágnes írásbeli kérdést intézett az építési és közlekedési miniszternek.

Azt írta: „az rtl.hu a portálon megjelent „Ezt nem állíttatta le Lázár: milliárdokért kap négycsillagos szállodaépületet a Ménesbirtok” című cikkükhöz szerette volna megkeresni a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt, de hozzájuk semmilyen elektronikus elérhetőséget vagy telefonszámot nem találtak. Nem ők voltak az elsők, akik hoppon maradnak: tavaly márciusban a 24.hu próbálta meg felvenni a kapcsolatot a százmilliárdos állami vagyont kapó alapítványokkal, azonban arra jutottak, hogy ezek többsége gyakorlatilag elérhetetlen. A Jövő Nemzedék Földje Alapítvány is: bár Pasaréten – több mint 200 kilométerre a Ménesbirtoktól – van egy székhelyük, ott csengetésükre senki sem válaszolt, az ide címzett tértivevényes ajánlott levelet visszaküldte nekik a posta, mert a címzett „nem kereste”.

Vadai arra kíváncsi: hol lehet elérni a közérdekű vagyonkezelő szervezetet? A válaszadásra még egy hete van Lázár Jánosnak. 

Építési és Közlekedési MinisztériumJövő Nemzedék Földje AlapítványLázár JánosMezőhegyesNemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.OrszággyűlésVadai Ágnes