Elbúcsúzhatunk a Szíriusz tértől

Dr. Tárkány Szücs Attila, a Vásárhelyi Testamentum Alapítvány nevében azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy édesapjáról utca legyen elnevezve. A mai közgyűlésen döntött a testület, hogy a Hódi Pál utcán, a Szíriusz térként ismertté vált terület viselje a nevét.

A döntés meghozatalakor szempont volt, hogy ne járjon átnevezéssel és ne kelljen lakcímkártyát cserélnie a lakosoknak. Így esett a választás a 2016-ban avatott Hódi Pál utcai mélygarázs fölötti térre, melyet a Kétfarkú Kutya Párt nevezett el nem hivatalosan Szíriusz térnek.

Dr. Tárkány Szücs Ernő tudományos hagyatékának tárgyai a városi levéltárban és a Bethlen Gábor Gimnáziumban találhatóak. Munkásságáról a városi könyvtárban tabló és a Dr. Rapcsák András út 13-15. sz. alatti volt Tárkány palota falán emléktábla emlékezik meg.

A Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport a jogtudós születésének centenáriumi alkalmából megemlékezést tart Vásárhelyen szeptember 30-án és október 1-én. Ezen az ünnepségsorozaton avathatnák fel a róla elnevezett közterületet.

1990-ben az akkori közgyűlés már döntött arról, hogy új utcát neveznek el róla a kiépítés előtt álló hódtói városrészben, de az az utca nem épült meg soha.

közgyűlésközterületmegnevezésSzíriusz tér