Elbontották a városházi pince két oldalsó bejáratát

A leendő zenekari próbaterem építése során bontották el az 1990-es években a Hősök tere, illetve a Tóth Sándor utca felől nyitott (a képen), annak idején a Főnix/Bahnhofba vezető bejáratokat. Az utóbbit vissza is falazzák, az eredeti állapotának megfelelően.

Megírtuk, hogy véget ért a bontás a városháza pincéjének azon részén, melyben egykoron a Főnix/Bahnhof szórakozóhely működött. A hely ideális arra, hogy zenekari próbateremként álljon a fiatalok, vagy a régebben fiatalok rendelkezésére, hiszen itt senkit nem zavarnak munkaidő után, mert egyik oldalon a gimnázium, a másikon az önkormányzat épülete, lefelé pedig egy nagy tér van, a strand felé. Ugyanakkor központi helyen van, jól megközelíthető. Előadásokat, közösségi alkalmakat is lehet majd itt szervezni.

A kétezres évek eleje óta kihasználatlan pincében a város zenekari próbatermet alakít ki. A bontási munkálatok során a kivitelezők több meglepetésbe is bukkantak, így az egykori üveg táncparkettre (amit azonban minősége és látvány miatt nem tartottak meg), igaz, azt már korábban lebetonozták és olyan üregekre is a falban, melyekről kiderült, hogy nem vezetnek sehová.

Befejezték a bontást a pincében

A város szándékai szerint a próbatermi lehetőség mellett itt kap majd állandó helyet a Szabó Magda Kamaraszínház is.

A kivitelező Miksi Bau Kft. szakemberei a napokban elbontották a Hősök tere, illetve a Tóth Sándor utca felől annak idején erre a pincerészre vágott, majd majolikával borított díszes kaput, azok ugyanis stílusokban alaposan elütöttek a városháza stílusától. A Tóth Sándor utcai, azaz a Bethlen gimnázium felőlit nem is hagyják meg, azt visszafalazzák az eredeti állapotába.

A Hősök tere felől pedig úgy alakítják át, hogy azon át a mozgásukban korlátozott látogatók is könnyedén bejuthassanak a majdani rendezvények helyszínére.

banhotFőnixHódmezővásárhelyklubpróbateremvárosházavásárhelyi hírek