Elbontották a kerítést a Kossuth téri büfé-kávézó körül

Már most mindenki jól láthatja, hogy milyen lett a nettó 38 millió forintba került épület, mely körül már nincs se építési anyag, se törmelék, se szerszám.

Elbontották a kerítést a Kossuth téri büfé-kávézó vadonatúj, de archaizáló stílusú épülete körül. Hamarosan a fűmagot is elvetik körülötte, s a hétvégi a sörfesztivál látogatói meg is nézhetik, igaz csak kívülről, ha addig nem járnak a városközpontban.

Az épület műszaki átadását a jövő hétre tervezik, majd ezután kérik meg a működési engedélyét. Az üzemeltetésére korábban már pályázatot írtak ki.

A kávézó-pavilont még tavaly november 22-én kezdték el építeni, miután október 19-én elbontották az ezen a helyen álló, az utóbbi években már csak a közmunkások eszközei tárolására szolgáló építményt.

Az új kávézó és pavilon elkészítéséről a város az Ép-Ker Expert Kft-vel kötött szerződést, miután a budapesti székhelyű cég adta a legolcsóbb ajánlatot, 38 millió forint + ÁFA értékben.

Az építkezés arra a régi problémára is megoldás lehet, amit a Csengettyű köz és Oldalkosár utcák lépcső felőli sarkán korábban éjszaka működött büfé okozott.

büféépületHódmezővásárhelykávézóKossuth térVásárhelyvásárhelyi hírek