Eladták, prostitúcióra kényszerítették

Vetélés után már másnap arra kényszerítették, hogy ismét az utcára menjen.

Elrendelték két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint kizsákmányolás, emberkereskedelem és kitartottság bűntettével gyanúsíthatók, írta közleményben a Szegedi Törvényszék. Előbb megtévesztéssel, majd kényszerítéssel vettek rá egy nőt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen a részükre.

A gyanú szerint egy szegedi férfi házastársával megvásárolta egy ismerősétől az illető párját, egy fiatal nőt. Tévedésbe ejtették a sértettet azzal, hogy tartozásuk van a rendőrség felé, amelyet, ha nem fizetnek be, börtönbe kell vonulni. Ezt hallva a sértett beleegyezett abba, hogy külföldön munkát végezzen, de akkor még nem tudta, hogy ez prostitúciós tevékenység lesz. Megfosztották a személyi szabadságától, megverték, fenyegették, arra kényszerítették, hogy Szegeden, majd Németországban és Ausztriában prostitúciós tevékenységet végezzen részükre.

A sértett 2017. nyarán szabadult meg tőlük Bécsben, amikor a másik gyanúsított megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette. A nő úgy gondolta, hogy bár továbbra is prostitúciós tevékenységet kell végeznie, de jobb lesz neki, mint előtte volt. Ausztriában és Olaszországban kellett prostitúciós tevékenységet végeznie 2017 nyarától egy az utcán leállított dobozos furgonban. Amikor a sértett teherbe esett, a férfi szerzett neki egy ismeretlen gyógyszert a vetélés érdekében, ami miatt a nő kórházba került. A gyanúsított utasítására már a műtétet követő napon el kellett hagynia a kórházat és Bécsben az utcára menni. A sértett olyan pszichés állapotba került, hogy orvosi kezelésre szorult.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak kiemelkedő tárgyi súlyú, 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekményeket valósítottak meg.

(Képünk illusztráció.)

bíróságSzegedi Törvényszék