Eladó a Kaszinó és az újvárosi kenyérgyár is Vásárhelyen

Megírtuk nemrég, hogy a bruttó átlagkereset 557 900 forint volt szeptemberben. Ha ebből egy kicsit takarékoskodik, gyorsan összejöhet az eladó sütőüzem ára, de eladó a Kaszinó, azaz az egykori Ifjúsági Ház Zrínyi utcai épülete is.

Lángosozót, raktári csarnokot, de egy komplett sütőüzemet is vásárolhat az, akinek befektetni való pénze van, vagy vállalkozást szeretne indítani Vásárhelyen. Szétnéztünk az eladó ipari vagy vállalkozásoknak alkalmas ingatlanhirdetések között az egyik legnagyobb portálon, és bizony rácsodálkoztunk a meglehetősen nagy kínálatra. Ezekből szemezgettünk.

Az újvárosi 7078 négyzetméteres telken álló 1200 négyzetméteres, de felújítandó egykori sütőüzemet már potom 260 millióért kínálják, a gépek is benne vannak, de azokat nem számítják bele az árba. Az üzemi területen kívül mintaboltnak berendezett résszel, szociális helyiségekkel (fekete- fehér öltözők, vécé, fürdő, iroda), műhely, kazánház, és közel 80 nm-en tárolásra alkalmas raktár épülettel rendelkezik.

Az egykori sütőüzem Újvároson. Egy jó ideje már nem működik

Ha ekkorában nem is gondolkodik, ott van egy, a vásárhelyi belvároshoz közeli építménnyel ellátott iparterület, potom 139 millióért. Az egykori cipőgyár 4532 m2 alapterületén 1958 négyzetméter a beépített terület. Ha pedig volt húsüzemet szemelt ki magának, nem messze Vásárhelytől, akkor 149 millióért ilyen is akad.

Ha jóval kisebb összeg áll csak a rendelkezésére, akkor viszont ott egy csupán 48 négyzetméteres üzlethelyiség. Aki alku nélkül kipengeti érte az 16,5 milliós vételárat, az a volt virágüzlet helyén akár más vállalkozást is indíthat, ráadásul forgalmas környéken.

De vehet egy komplett lángosozót teljes felszereléssel, 6 millió forintért, ha többre nem nagyon futja. 380 négyzetméteres, felújítandó belvárosi pincét 14 millióért, (igaz egy 10 milliósat is találtunk), a főutcára nyíló irodahelyiséget, raktárral, garázzsal és szociális helyiségekkel 70 millióért, 89 millióért akár diszkónak is alkalmas vendéglátóipari helyiséget is vásárolhat, akinek van pénze.

És eladó a belváros egyik emblematikus épülete is. A Zrínyi utca épület tulajdonjogáért 330 milliót kérnek, de ezért cserébe a vásárló egy 14 helyiségből álló, 400 négyzetméteres telekre épült az 520 négyzetméteres épületet kap. Az L-alaprajzú épület Sándy Gyula tervei alapján épült fel 1900-1901-ben. A Kaszinó stílusára a magyaros szecesszió jellemző: a tipikus növényi vonalvezetés mellett megjelenik a népies faragott fa is. A stílusegyveleget keleties elemek is kiegészítik. Az egylet megszűnése után itt működött az Ifjúsági Ház 1961 és 1989 között, újabb időkben ismét hétvégi rendezvényeknek ad otthont.

HódmezővásárhelyingatlankenyérgyársütőüzemVásárhelyvásárhelyi hírek